Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amazon’un sahibi Jeff Bezos’a şantaj iddiası

Dünyanın en zengin insanı, Amazon’un kurucusu ve aynı zamanda Amerikan Washington Post gazetesinin de sahibi olan Jeff Bezos kendisine şantaj yapıldığını iddia etti. Bezos, ülkenin en büyük tabloidlerinden biri olan ve ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığıyla bilinen National Enquirer’in sahibinin, “Senin çıplak resimlerini yayınlarız” dediğini ileri sürdü ve ilgili e-posta yazışmalarını yayınladı.

Jeff Bezos’un şantaj iddialarını dile getirdiği ve açıklamasının linkini yayınladığı tweeti.

Bezos’un iddiasına göre, kendisinden Washington Post gazetesinin siyasi çizgisini değiştirmesi ve bunu kamuoyuna duyurması istendi.
National Enquirer ise Bezos’un iddiaları ile ilgili açıklama yapmadı. Tabloid dergi geçtiğimiz günlerde de Bezos’un sevgilisiyle olan yazışmalarını yayınlamıştı. Bilindiği gibi Bezos, eşinden boşanma aşamasında.

Jeff Bezos şantaj iddialarını araştıracak bir özel dedektif ekibi de oluşturdu.

National Enquirer’ın sahibi David Pecker, ABD Başkanı Donald Trump’ın en yakın arkadaşlarından biri, hatta sırdaşı olarak biliniyor. Pecker’ın adı, artık Trump’ın Rusya ile ile ilgili bağlantılarını inceleyen Savcı Robert Mueller’in özel komisyonunun çalışmalarına da karıştı. Çünkü Pecker, Trump’ın karıştığı bazı seks skandallarını örtbas etmekle suçlanıyor. Pecker son olarak, Trump ile ilişki yaşadığı iddia edilen eski bir Playboy modeline para ödeyerek, hikayesini anlatmasını engelledi.

Bezos’a şantaj yaptığı iddia edilen David Pecker, ABD Başkanı Donald Trump’ın yakın arkadaşı.

Tüm bu bağlantılar, Bezos’a yapıldığı iddia edilen şantajın ciddi siyasi boyutlara da sahip olduğuna işaret ediyor. Washington Post gazetesi, Trump’ın “halk düşmanı” olarak nitelendirdiği basın kuruluşlarından biri. Gazetenin Rusya soruşturmasına ilişkin araştırma ve yayınları, Trump’ı son derece rahatsız ediyor. Trump çoğu zaman duygularına da hakim olamıyor. National Enquirer, Bezos’un sevgilisiyle olan yazışmalarını yayınladığında, Trump onunla adeta dalga geçen ve aşağılayan bir tweet atmıştı:

ABD Başkanı Trump’ın Bezos ile dalga geçtiği tweeti.

Bezos’a göre, gazetesinin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin haberleri de kendisini hedef tahtasına oturttu. Kaşıkçı öldürüldüğünde, National Enquirer’da Suudi yönetimine övgüler düzen yazılar çıkmıştı.

National Enquirer’in şantaj iddiası kanıtlanırsa, sahibi David Pecker’in başı ciddi şekilde ağrıyabilir. İş Trump’a kadar uzanır mı, bilinmez.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.