Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

81 yaşında, 20 yıldır görevde, ülkeyi hasta yatağından yönetiyor: Cezayir Devlet Başkanı Buteflika beşinci kez aday

Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika, nisan ayında yapılacak seçimler öncesi beşinci kez aday olduğunu ilan etti. 81 yaşındaki Buteflika’nın adaylığı pazar günü devlet medyasından duyuruldu. Buteflika, sağlık sorunları nedeniyle son günlerde pek göz önüne çıkmıyordu.

Abdülaziz Buteflika

1999 yılından bu yana devlet başkanı olan Buteflika devlet kanalı aracılığıyla yaptığı açıklamada, kapsayıcı ulusal bir kongre toplayıp burada ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlarının konuşulmasını sağlayacağını ve Anayasa’yı zenginleştireceğini belirtti.

Buteflika 2013 yılında geçirdiği felçten sonra, kamu önünde daha az görünür olmuştu. Bu seçimlerde aday olup olmayacağı ise uzun zamandır konuşuluyordu.

Ülkeyi yöneten koalisyon –ki arasında Buteflika’nın partisi Ulusal Özgürlük Cephesi de var– bu ay başında Buteflika’yı destekleyeceklerini açıklamıştı.

Diğer adaylar arasında ise eski bir general olan 64 yaşındaki Ali Ghediri ve ülkenin İslamcı partisinin desteklediği Abderrezak Makri yer alıyor. Ülkenin en eski muhalif partilerinden biri olan Sosyalist Kuvvetler Cephesi ise aday çıkarmayacağını açıklamış ve seçimlerin boykot edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.