Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’nin Taksim’de yapacağı yürüyüşe polis izin vermedi, vekiller oturma eylemi yaptı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile HDP milletvekilleri, tecride karşı açlık grevi yapan Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla bugün Taksim İstiklal Caddesi’nde yürüyüş kararı almıştı. Polis, Taksim Hill Hotel’de toplanan HDP’lilere izin vermedi ve İstiklal Caddesi’ne çıkan sokakları da kapattı.

Yürüyüşe izin verilmemesinin ardından otel önünde açıklama yapan HDP’liler oturma eylemi başlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yürüyüş kararı alan HDP’liler için “Sizi yürüten adam değildir” demiş, HDP yöneticileri yürüyüşte kararlı olduklarını açıklamıştı. Bugün Taksim Hill Hotel’de toplanan HDP’lilerin bekleyişi sürüyor.



TBMM Başkanvekili ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, eylem hakkının anayasayla korunduğunu söyledi ancak polis, “Başkası başvuruda bulunduğu zaman benim başka bir şey deme hakkım olmaz” dedi.

Yürüyüşe izin verilmemesi sebebiyle açıklamayı meydanda okuyan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Taksim’de Leyla Güven için açıklama yapmak istedik ama izin verilmedi. Hukuku savunuyoruz. Türkiye bir abluka altındadır. Bu abluka Taksim’de kendini teşhir etmiştir. İşte tecrit budur” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.