Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Sanat Tiyatrosu “İyi Geceler Anne” oyunuyla İstanbul’da

Marsha Norman’ın Pulitzer Ödüllü oyunu “İyi Geceler Anne”, bir anne-kız ilişkisi üzerinden hayat, umut, umutsuzluk ve ölüm meselelerine derinlemesine iniyor. İki kadının, evde ve birbirlerinde sıkışmış hayatları tansiyonu yüksek bir psikodrama yoluyla seyirciyi özel bir oyunculuk yolculuğuna çıkarıyor. 

“İyi Geceler Anne”, 27-28 Şubat ve 14-15-28 ve 29 Mart tarihlerinde Kenter Tiyatrosu’nda izleyicilerle buluşacak.

İyi Geceler Anne 

Yazan: Marsha Norman

Oyuncular: Lale Mansur, Gizem Aldemir

Yönetmen: Yeşim Özsoy

Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz

Sahne Tasarımı: Selim Cinisli

Müzik Tasarımı: Çağrı Beklen

Oyun Hakkında

1983 senesinde Amerika’da Broadway’da Tom Moore tarafından sahnelenen oyun, Amerikalı oyun yazarı, aktivist ve eğitimci Marsha Norman’ın en fazla sahnelenen oyunlarından biri. New York Times tarafından “iki çorak karakteri alıp klasik bir trajedi kadar amansız bir dramatik formata oturttuğu” için övgü toplayan oyun, dünyanın en önemli ödüllerinden olan Pulitzer Ödülü dışında pek çok adaylık ve ödül kazandı. “İyi Geceler Anne”, yazarın diğer dillere en çok çevrilen oyunlarının başında geliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.