Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beyaz Saray: “ABD Suriye’de bir süre daha 200 asker bulunduracak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları telefon görüşmesinde ikili meseleler ve Suriye konusunun ele alındığını aktardı. Görüşmenin ardından Beyaz Saray’dan telefon görüşmesi ve Suriye’den çekilme konusu ile ilgili açıklamalar yapıldı. Buna göre iki lider, Suriye konusunda olası bir güvenli bölgenin oluşturması konusunda işbirliğine devam etme kararı verdi.  

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ucu açık bir süre boyunca ABD’nin Suriye’de 200 asker bulunduracağını duyurdu. Aralık ayında ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’deki 2 bin ABD askerini çekeceğini duyurmuş, bu karar Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelenleri tarafından bile tepkiyle karşılanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Washington Post’ta çıkan bir habere göre ABD, askerlerinin çekilmesinin ardından doğacak boşluğu Avrupalı müttefiklerinin doldurmasını istemiş ancak bu teklif reddedilmişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.