Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de binlerce insan, kanser hastası çocuğa kök hücre bağışlamak için sıraya girdi

İngiltere’de beş yaşındaki kanser hastası çocuk için başlatılan kök hücre bağışı kampanyasına, bir haftada 5 binden fazla insan katıldı

Oscar Saxelby-Lee adındaki hastaya nadir ve agresif bir kanser çeşidi olarak bilinen Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) tanısı konuldu. Ulusal Sağlık Hizmeti’ne (National Health Service) göre bu hastalık, İngiltere’de yılda yaklaşık 650 kişiyi etkiliyor.

Dört hafta boyunca kemoterapi tedavisi alan Oscar’ın üç hafta içinde kök hücre nakline ihtiyaç duyması üzerine, küçük çocuğun gittiği okul ailesiyle birlikte bir kitlesel fonlama kampanyası başlattı.

Okul müdürü bu kampanya için, “Oscar’a bir bağışçı bulmak için ne gerekiyorsa yapmaya karar verdik” açıklamasında bulundu. Şubat ayında başlatılan kampanya kapsamında hedeflenen miktarın çok üstünde -8,600 sterlin- para toplandı.

Lösemi hastaları için bağışçı bulmaya çalışan uluslararası bir kuruluş olan DKMS aracılığıyla geçen hafta başlatılan bağış etkinliğinde ise 5 binden fazla potansiyel bağışçı başvuru yaptı.

Okul müdürü Sue Bladen, en iyimser beklentileri bile aşan bu katılımı “İnsanlar yağmurun altında sıraya girdi ve kimse bundan şikayet etmedi. Burada sahip olduğumuz ruh ve insanların cömertliği kesinlikle inanılmazdı” diyerek yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.