Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

10 yaşındaki İngiliz kaykaycı Sky Brown, Tokyo Olimpiyatları’nda tarih yazmaya hazırlanıyor

Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılacak 2020 yaz olimpiyatlarına adını yazdırmaya hazırlanan Sky Brown henüz 10 yaşında. Japonya’nın Miyazaki kentinde İngiliz bir baba ve Japon bir annenin çocuğu olarak doğan Brown, geçen yıl Japonya için yarışmak istediğini belirtmişti. Fakat şimdi fikrini değiştirdi ve İngiltere adına yarışmak istediğini söyledi. Brown, 2020 Tokyo Olimpiyatları sırasında 12 yaşında olacak.

“Kaç yaşında olduğunuz önemli değil”

Sky Brown yedi yaşında kaykaya başladı. Instagram hesabında 300 binden fazla takipçisi olan Brown, paylaşımlarında kaykay üzerinde yaptığı hareketlerle ilgi çekiyor. Aynı zamanda sörf de yapan Brown, tıpkı yaptığı sporlardaki gibi hayata karşı da rahat bir tavır sergiliyor. BBC Sport’a konuşan Brown, “Sadece oraya çıkmak ve eğlenmek istiyorum. Kiminle rekabet ettiğimi gerçekten bilmiyorum” dedi.

https://www.instagram.com/p/BqeB76yFoLX/

Dünyanın en genç profesyonel kaykaycısı olan Brown, yaşın önemli olmadığını söyleyerek, “Kaç yaşında olduğunuz önemli değil. Ben küçüğüm ve bu büyük yarışmaya katılacağım! Kaç yaşında olursanız olun, her şeyi yapabilirsiniz” diye konuştu.

Genç kaykaycı Japonya’da yaşamasına rağmen yılın büyük bölümünü ABD’de geçiriyor. Brown, Nike’ın yüzü olan en genç sporcu unvanını kazandığında ABD’nin her yerindeki mağazalarda görünen büyük boy posterleriyle dikkat çekmişti.

Brown, şubat ayında, Estonya’nın Tallin kentinde düzenlenen Simple Session yarışmasında altın madalya kazandı. Üstelik parkur, kadınlarınkine nazaran iki kat büyüklüğünde ve erkek yarışmacılar için dizayn edilmişti.

“Olimpik sporcu potansiyeline sahip”

Board-sports uzmanı Ed Leigh’e göre, Brown olimpiyat düzeyinde rekabet etme potansiyeline sahip. Dünyanın en iyilerinden biri olabilmesi için biraz büyümesi gerektiğini belirten Leigh, “Brown’ın stili ve püf noktaları yerinde ama büyük yarışmalarda rekabet edecek güce ve hıza sahip değil. Bu olimpiyat onun için paha biçilemez bir deneyim olacak” dedi.

Kaykay üreticisi bir hayırsever ile de işbirliği yapan Sky Brown’ın tasarladığı kaykayın satışlarından elde edilen kazanç ise dünyanın yoksul bölgelerindeki çocuklar için kurulacak paten okullarına aktarılacak. Brown, “Benim hayalim, dünyayı dolaşmaya, kaymaya, sörf yapmaya ve çocuk olmaya devam etmek. Özellikle yoksul ülkelere gidip bu çocuklara yardım etmek istiyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.