Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan ve Gül’den Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’e övgüler

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in, 50 Müslümanın katledildiği Christchurch saldırıları sonrasında izlediği tutum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ilgiyle takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cesaretinden ötürü övdüğü Ardern’i, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de “örnek bir siyasetçi” olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda’daki katliam ile ilgili Amerikan Washington Post gazetesi için bir yazı kaleme aldı. Erdoğan yazıda, IŞİD ve Christchurch katliamını gerçekleştiren Avustralyalı ırkçı ve beyaz üstünlükçü Brenton Tarrant’ın aynı kumaştan olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda Başbakanı Ardern’in cesaretini övdü.

Erdoğan yazısının sonunda Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’i şu sözlerle övdü:

“Son olarak tüm Batılı liderlerin, Yeni Zelanda Başbakanı Sayın Jacinda Ardern’in cesareti, liderliği ve samimiyetinden ders alarak, kendi ülkelerinde yaşayan Müslümanları kucaklaması gerekir.”

Ardern’e bir övgü de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den geldi. Gül, İngilizce ve Türkçe attığı iki tweette, Ardern’i “örnek siyasetçi” olarak tanımladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.