Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rabia Naz’ın babası hakkında gözlem altına alma kararı verildi, avukatı itiraz edince serbest bırakıldı

Giresun’un Eynesil ilçesinde intihar ettiği ileri sürülen Rabia Naz Vatan’ın ölümünün arkasındaki gerçeğe ulaşmaya çalışan ve gözaltına alınan babası Şaban Vatan hakkında, akıl hastası olup olmadığının tespiti için gözlem altına alınma kararı verildi. Avukatı itiraz edince Vatan serbest bırakıldı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, babası tarafından Nisan 2018’de evlerinin önünde ağır yaralı olarak bulunmuştu. Küçük kız hastaneye kaldırılmış ancak kurtarılamamıştı. Emniyet Rabia Naz’ın intihar ettiğini açıklamış ancak otopsi raporunda ölümün trafik kazasına bağlı çarpma sonucu meydana gelmiş olabileceği tespitinde bulunulmuştu. Emniyet ve savcılığın üzerine düşeni yapmadığını düşünen baba Şaban Vatan, bir yıl boyunca araştırma yapmıştı. Baba Vatan, çabalarının sonucunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmeyi başarmış ve yeni bir soruşturmanın kapısı aralanmıştı.

Şaban Vatan, kardeşini “tehdit” ettiği iddiasıyla bugün gözaltına alındı. Şaban Vatan’ın kızının ölümünün arkasındaki şüpheleri araştırması için başvurduğu savcı, Vatan’ı Giresun’daki İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Vatan’ın avukatı Ufuk Kılıç, müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için psikiyatri servisine sevk edildiğini belirtti.

Vatan, hastane kontrolünün ardından Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarıldı. Hâkimlik, Vatan’ın akıl hastası olup olmadığının, ne zamandan beri hasta olduğunun ve bunun davranışları üzerindeki etkilerini saptamak için Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde üç haftayı geçmemek üzere gözlem altına alınmasına karar verdi. Ancak Vatan’ın avukatı Kılıç karara itiraz etti ve Vatan serbest bırakıldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler