Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mali’de bir köye düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 134’e ulaştı

Batı Afrika ülkesi Mali’nin Mopti bölgesindeki bir köye düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 134’e yükseldi. Saldırıda 55 kişi de yaralandı.

Geleneksel Dogon grubu kıyafetleri giymiş militanlar tarafından düzenlenen saldırı, ülkenin orta kesimlerinde yer alan ve Fulani etnik grubuna mensup kişilerin yaşadığı Bankass kasabası yakınlarındaki Ogossagou köyünde meydana geldi. Saldırıda Fulani halkının çadırları ve ahırlarının da çok büyük bir kısmı ateşe verildi. Çok sayıda kadın ve çocuğun da kurbanı olduğu saldırının sebebi, Fulaniler’in ülkenin kuzeyindeki rakip milis gruplarını desteklemesi olarak görülüyor.

Reuters’a konuşan ve saldırıdan kurtulan bir Ogossagou sakini saldırının, geçen cuma günü radikal İslamcı grupların bir askeri üsse düzenledikleri ve 20 askerin hayatını kaybettiği saldırıya misilleme olarak düzenlendiğini iddia etti.

Yarı göçebe bir halk olan Fulani etnik grubu aynı sebeplerle daha önce de çeşitli saldırıların hedefi olmuştu.

Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı

Öte yandan, Türkiye de Mali’de düzenlenen saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı. Dışişleri Bakanlığı‘ndan yapılan yazılı açıklamada, “Mali‘nin Mopti bölgesindeki Bankass kasabası yakınlarındaki bir köye yapılan saldırıda birçok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıyı kınıyor, kardeş Mali halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Afrika Birliği Başkanı Musa Faki Muhammed de yayınladıkları mesajlarla Mali’deki saldırıyı kınadılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.