Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

24 Haziran’da en çok oyu verip Erdoğan’dan teşekkür alan Bayburt, 31 Mart’ta MHP’yi seçti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi”nin ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde en yüksek desteği, yüzde 82,1 oy oranı ile Bayburt’tan almıştı.     

Erdoğan bu oy oranını dikkate alarak, seçimlerden sonra çıktığı teşekkür turuna Bayburt’tan başlamıştı. 10 Ağustos 2018’de Bayburt’a giden Erdoğan, “Bayburt bir başka. Şahsıma gösterdiğiniz bu sevgi için, güven için, verdiğiniz destek için, her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” demişti.

Ne var ki 24 Haziran’da Erdoğan’a destek veren Bayburt, 31 Mart seçimlerinde AKP’nin değil, Cumhur İttifakı’nın öteki partisi MHP’nin adayını belediye başkanı seçti. Seçimde MHP adayı Hükmü Pekmezci yüzde 56,49 oranında oy alırken, AKP adayı Fatih Yumak’ın oyu yüzde 35,75’te kaldı. Bayburt 2014 yerel seçimlerinde yine AKP’den Mete Memiş’i belediye başkanı seçmişti.

Erdoğan’a 24 Haziran’da Bayburt’tan sonra en yüksek desteği veren diğer iki il, yüzde 77,1 ile Gümüşhane, yüzde 76,9 ile Rize olmuştu. Yerel seçimde her iki ilde de AKP adayı kazandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.