Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksikalı rock yıldızı, hakkında çıkan cinsel taciz iddialarının ardından “masumum” diyerek intihar etti

Meksikalı rock grubu Botellita de Jerez’in kurucusu Armando Vega Gil, Twitter’da yayımladığı intihar mektubunun ardından 64 yaşında hayatına son verdi. “MeTooMúsicosMexicanos” (@MeTooMusicaMX) adlı anonim bir Twitter hesabı, müzisyenin 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tacizde bulunduğunu iddia ediyordu.

“MeTooMúsicosMexicanos” adlı anonim bir Twitter hesabı, Vega Gil’in 13 yıl önce 13 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiğini iddia eden bir tweet atmıştı. İddialara göre Vega Gil, kız çocuğunu evine davet ederek ona nasıl öpüşüldüğünü öğretmeyi teklif etmişti. İddialara Twitter üzerinden bir intihar notuyla cevap veren müzisyen, Reuters’ın haberine göre, pazartesi günü Meksika’daki evinde ölü bulundu.

Ölümünün bir suçluluk itirafı olmadığını söyleyen Vega Gil, Twitter’da paylaştığı notta, intiharının masumiyetinin radikal bir açıklaması olduğunu ifade etti: “Oğlumun gelecekte yürüyeceği yolu temizlemek istiyorum.”

Ölümünden iki saat önce Vega Gil ile konuştuğunu söyleyen Botellita de Jerez grubunun temsilcisi Paola Hernandez, “müzisyenin çok üzgün ve kırgın olduğunu, adını nasıl temize çıkaracağını bilemediğini ve oğlunun tüm bunları yanlış anlayacağından endişelendiğini” dile getirdi.

Vega Gil’in ölümü, Meksika’da sosyal medya platformlarında büyük bir tartışma başlattı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, eğer masumsa, müzisyenin adının temize çıkarılması gerektiğini savunurken, diğerleri, soruşturma başlatılmadan sosyal medyanın müzisyeni suçlu ilan ettiğini ve itibarını kalıcı olarak kirlettiğini söylüyor.

“Kadına şiddetle mücadele sorumsuz bir zulme dönüşmemeli”

Meksika’nın ulusal eğitim ajansı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu olay; kadınlara yönelik uygulanan zorbalık, maçoluk ve şiddetle mücadelenin sorumsuz bir zulme dönüşmemesi gerektiğini hatırlattı” dedi.

Cinsel taciz iddialarını yayımlayan Twitter hesabının yöneticileri de Vega Gil’in ölümüyle ilgili bir açıklama yaptı. “Uygun soruşturmaları yürütmek için pazar günü müzisyenle iletişim kurduklarını” iddia eden yöneticiler, Twitter’dan şu açıklamayı yaptı: “Ceza almaktan kurtulan ve bu olayı #MeToo hareketinin etkisini kırmak için kullanmak isteyen suçlulara, saldırıları karşısında sessiz kalmayacağımızı bildirmek isteriz. O (Vega Gil), suçlu olduğunu biliyordu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.