Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amazon’un sahibi Jeff Bezos, eşinden 35 milyar dolarlık anlaşmayla boşandı

Amazon CEO’su Jeff Bezos’tan rekor tazminat alan eski eşi MacKenzie Bezos, dünyanın en zengin üçüncü kadını oldu. Çift, boşanmalarına ilişkin ayrıntıları, Twitter üzerinden ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarla duyurdu.

Bezos, bu vesileyle atmış olduğu ilk Tweet‘inde, şirket hisselerinin yüzde 70’ini eski eşine bırakmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Bezos Tweet’inde ayrıca, Washington Post ve Blue Origin ile olan ortaklığından da feragat edeceğini belirtti.

Geçen salı yayınlanan bir resmi belgede Amazon, MacKenzie Bezos’un şirketin hisselerinin yüzde 4’ünü (yaklaşık 35 milyar dolar) elinde tutacağını belirtmişti. Bu da Forbes’un dünyanın en zenginleri sıralamasında MacKenzie’yi kadınlar arasında, L’oeral’in kurucusunun torunu Francoise Bettencourt Meyers ve Walmart varisi Alice Walton’un ardından 3. sıraya getirdi.

Jeff Bezos, yaptığı açıklamada, eski eşini övdü ve gelecek için heyecan duyduğunu söyledi: “Birlikte yaptığımız her işte, MacKenzie tüm yeteneklerini seferber etti, o sıra dışı bir partner, müttefik ve annedir.”

4 çocukları olan çift, geçen ocak ayında 25 yıllık evliliklerini sona erdireceklerini açıklamıştı. Bloomberg Milyarder Endeksi’ne göre, Amazon CEO’sunun net mal varlığı 150 milyar dolar değerinde. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.