Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Bilge”nin kitabı

Türkiye sol, çevre ve kadın hareketlerinin aktivistlerinden, gazeteci-dış politika yazarı, Türkiye Barış Derneği yöneticilerinden, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KaDer) eski genel başkanlarından (2001-2005), yazar, çevirmen ve yayıncı Ayşe Bilge Dicleli, bu kez ölümünden 22 ay sonra, onu anlatan “Bilge” kitabı ile okurlarının karşısında.

Kitap Bilge’nin yaşamını, çalışma ve katkılarını yeni kuşaklara yansıtabilmek amacıyla hazırlanmış. Ailesinden, çocukluğundan okul yıllarına ve sonrasının değişik dönemlerine, son günlerine kadar Bilge’yle birlikte olmuş arkadaşları Bilge’yi anlatmış. 

Bilge’nin hayatında kendisini en iyi ifade ettiğini, gerçekleştirdiğini düşündüğü ve geleceğe umutla baktığı dönem kadın hareketindeki çalışmalarıyla belirlenen 1990’lı yıllar ve sonrası olduğu için, kitapta kadın hareketindeki mücadele arkadaşlarının katkıları görece daha çok yer tutuyor.

Bilge’nin, eşi Zülfü Dicleli ile birlikte kurduğu BZD Yayın ve İletişim Hizmetleri’nin bir markası olan Optimist Yayınları’ndan çıkan 232 sayfalık kitap, Bilge’nin kızı Zeynep ve eşi Zülfü Dicleli tarafından hazırlanmış.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.