Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sosyal medya kampanyası sonuç verdi: ODTÜ Bahar Şenliği yapılacak

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü bu yıl düzenlenip düzenlenmeyeceği belirsiz olan geleneksel bahar şenliğinin yapılacağını duyurdu. Rektörlüğün kararında, Twitter’da açılan #ŞenliğineSahipÇık hashtag’ine çok sayıda sanatçının destek vermesi etkili oldu.

Rektörlük, festivalin yapılacağını öğrencilere gönderdiği yeni bir yazı ile duyurdu:

Rektörlük daha önce yaptığı açıklamada şenliği, “maliyetinin yüksek olması” gerekçesiyle iptal ettiğini duyurmuştu. Sözcü gazetesine konuşan ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök, “LGBT, Marksist aşırı sol ve HDP’li gruplarla toplantı yaptıktan sonra vazgeçtiler” deyip, iptalden öğrencileri sorumlu tuttu.

Konu #ŞenliğineSahipÇık etiketi ile Twitter’a taşınınca, olayın seyri değişti. Çok sayıda sanatçı ücretsiz olarak şenliğe katılacaklarını duyurdu. ODTÜ arazisinin bağlı bulunduğu Çankaya Belediyesi de kampanyaya destek verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.