Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

1 Mayıs Türkiye’nin birçok şehrinde kutlanacak: İstanbul’da Taksim yine yasak, DİSK Bakırköy’de

1 Mayıs İşçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, işçi ve memur konfederasyonları tarafından Türkiye’nin birçok şehrinde kutlanacak. Düzenlenecek mitinglerde ana gündem maddesi kıdem tazminatı, ekonomik kriz ve Emeklilikle Yaşa Takılanlar olacak.

DİSK, İstanbul Bakırköy’de

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlamak için yapılan başvuru İstanbul Valiliği tarafından reddedildi. 

İstanbul 1 Mayıs Koordinasyonu, Taksim yasağı nedeniyle 1 Mayıs’ı Bakırköy’de kutlama kararı aldı. 

Yarın gerçekleştirilecek kutlama öncesinde DİSK Yönetim Kurulu ve 1 Mayıs Tertip Komitesi üyesi Kanber Saygılı son durumu değerlendirdi:

Türk-İş, Kocaeli’de

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), bu yıl 1 Mayıs mitingini Kocaeli’de gerçekleştirecek.  

Türk-İş, mitingin ana vurgusunun kıdem tazminatı olacağını açıkladı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada, kıdem tazminatını, emeklilikte yaşa takılanları, taşerondan kadroya geçemeyen işçileri, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde kadro bekleyenleri, taşerondan kadroya geçip Yüksek Hakem Kurulu kararı ile yüzde 4+4 zammı, taşeron şirketlerden kadroya geçip enflasyon farkı alamayan işçileri, belediye şirketlerine geçen işçilerin 52 günlük ilave tediye almasını, belediye şirket işçiliğinin kadro olmadığını şirket işçiliği yerine kadrolu belediye işçiliğini, iş güvenliği ve çocuk işçiliğinin önlenmesi meselelerini 1 Mayıs meydanında duyuracaklarını söyledi.

Hak-İş ve Memur-Sen 1 Mayıs’ta Şanlıurfa’da

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hak-İş ve Memur-Sen bu yıl 1 Mayıs’ı Şanlıurfa’da kutlama kararı aldı. 1 Mayıs’ı gerçek anlamında kutlayacaklarını söyleyen Hak-İş Genel Başkan Mahmut Arslan, “Eleştirilerimizi ortaya koyacağız, çözüm önerilerimizi ortaya koyacağız. İşçi ve emek hareketinin ortaya koyacağı talepleri yüksek sesle haykıracağız” dedi.

Ankara’daki kutlamalar Tandoğan Meydanı’nda

Birleşik Kamu-İş, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Komitesi, Ankara Tabip Odası tarafından Tandoğan’da düzenlenecek 1 Mayıs mitingine Türk-İş’e bağlı bazı sendikalar da katılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.