Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zuckerberg, Facebook’un yeni görünümünü tanıttı ve dile geldi: “Gelecek, mahremiyettir”

Facebook’un yıllık F8 geliştirici konferansı bugün San Francisco’daki McEnery Convention Center’da düzenlendi. Mark Zuckerberg Facebook’un hem mobil hem de masaüstünde ana platformunu yeni bir görünümle tanıttı. Yeni görünümün, şirketin akışı (timeline) tanıttığı 2011’den bu yana, Facebook’un web sitesinde yapılan en büyük değişiklik olacağını belirten Zuckerberg, Facebook’un konferansa dair en önemli konusunu ise “Gelecek, mahremiyettir” mottosuyla açıkladı.

Cambridge Analytica skandalının ardından gizlilik ve kişisel verilerin korunması konularında zor zamanlar geçiren Mark Zuckerberg, önceliklerinin kullanıcıların gizliliği ve verilerinin korunması olacağını açıkladı. Zuckerberg, Facebook ve bu altyapıda buluşan bütün platformların (WhatsApp, Instagram ve Messenger) uçtan uca şifreleme teknolojisine geçeceğini söyledi. Uçtan uca şifreleme teknolojisi ise, veriler ele geçirilse bile okunamaması anlamına geliyor.

Zuckerberg, Facebook’un bu değişimi Instagram, WhatsApp ve Messenger’ı entegre ederek gerçekleştireceğini, böylece dünya çapındaki kullanıcıların ağlar üzerinden birbirlerine kolayca mesaj gönderebileceklerini söyledi. Facebook’un dijital bir kent meydanı olmaktan, insanların tartışmalarının samimi, gizlilik içinde ve güvenli bir tür “dijital oturma odası” yaratmaya kadar farklılık gösterebileceğini anlattı.

Konuşmasında gizlilik vurgusu öne çıkan Zuckerberg, “İnsanların giderek daha fazla ilgilendikleri şeylerle uyumlu bir sosyal iletişim ağının temelini inşa ediyoruz: başkasıyla paylaşılmayan özel mesajlaşma” dedi. Bir blog yazısında, internetin geleceği hakkında düşüncelerini aktaran Zuckerberg, “Gizlilik odaklı bir iletişim platformunun bugünün açık platformlarından daha önemli olacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.