Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binali Yıldırım seçim iptali sonrası ilk cuma namazını İstanbul’da kıldı: “Bahçeli ile ortak program yapacağız”

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinden sonraki ilk cuma namazını, yine İstanbul’da, Üsküdar-Kısıklı’daki Hz. Ali Camii’nde kıldı. Yıldırım camiye, beraberinde az sayıda partili ile geldi. Yıldırım’ın gelişi cami cemaatinde heyecan yaratmadı. Birkaç kişinin meraklı bakışları dışında cemaat daha çok hutbeyi dinlemekle meşguldü. Cuma namazının Binali Yıldırım dışında dikkat çeken ikinci şahsiyeti ise Hürriyet Gazetesi’nin de içinde bulunduğu medya grubunun eski patronu Aydın Doğan’dı.

Binali Yıldırım, ezan okunmadan çok kısa süre önce camiye geldiği için ön saflarda yer bulamadı. Açıkçası ön saflara ilerlemeye de yeltenmedi. Yıldırım ve beraberindekiler cemaatin ortalarında namazlarını kıldılar.

Namazın bitiminde Binali Yıldırım, kendisini takip eden gazetecileri kırmayarak sorularını cevaplandırdı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçişler

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçişlere dair İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ile konuştuğunu söyleyen Yıldırım, “İnşallah bundan böyle birinci sınıfa giren, ister taksi, ister Doblo veya benzeri araçlar olsun, herhangi bir şekilde cezalı geçiş sayılmayacak. Böylece vatandaşlarımızın, İstanbullular’ın mağduriyeti de bitmiş olacak” dedi.

“Bahçeli’yle ortak programlar gerçekleştireceğiz”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “İstanbul’a mitili atacağım” açıklamasına dair fikirleri sorulan Yıldırım, “Sayın Bahçeli İstanbul’da kampanyasını, faaliyetlerini sürdürecek. Biz de aynı şekilde bazı ortak programları gerçekleştireceğiz” diye yanıt verdi.

“Açık taraf tutmak kariyerlerine fayda sağlamaz”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun 6 Mayıs’ta sanatçıları konuşmaya davet etmesi üzerine çok sayıda sanatçı, sosyal medyada “herseycokguzelolacak” etiketi ile İmamoğlu’na destek açıklamalarında bulunmuştu. Konuya dair yöneltilen soruyu Yıldırım, önce Türkiye’de herkesin görüşünü ortaya koyabileceğini belirterek, şöyle yanıtladı:

“Bence sanatçılar bir aday etrafında ideolojik bir kümelenme yapmak yerine görüşlerini tek tek ifade edebilirler. Bunda bir beis yok. Ama açık taraf tutmak onların sanat kariyerine da çok fayda sağlamaz.”

“Rakamlarda teyit edilecek bir şey yok”

Yıldırım’ın YSK’nın seçimlerin iptal edilmesi ve yenilenmesine yönelik kararına dair açıklamaları ise şöyleydi:

“YSK gerekçeli kararı henüz yayınlamadı. Geniş kapsamlı kararda bunlar görülecektir. 123 tane sandığın 22 tanesi tamamen boş. Hiç oy yok. İşlememiş. Geri kalan 101 tanesinin de sayım sonuç tutanağı var ama hiçbirinde imza yok. Rakamlar doğru mudur teyit edilecek bir şey yok. 123 sandık 42 bin oya tekabül ediyor. 42 bin oy. İki rakip arasındaki oy farkı 13 bin 729. Aradaki farkın üç katı. Açıkça seçimin sonuçlarını etkiliyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.