Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Plaza de Mayo’dan Cumartesi Anneleri’ne: Hakikat ve Adalet

Haber: Gamze Elvan & Egemen Gök 

Cumartesi Anneleri, Anneler Günü vesilesiyle “Hakikat ve Adalet” konferansı düzenledi. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) düzenlediği “Plaza de Mayo’dan Cumartesi Anneleri’ne” konseptli konferansa Arjantin’den, Diyarbakır’dan ve Şırnak’tan gözaltında kaybedilen insanların aileleri katıldı. 

Üç oturumlu konferansın ilk oturumunda İHD Gözaltında Kayıpları Karşı Komisyon çalışanı Sebla Arcan’ın moderatörlüğünde, gözaltında kayıpların aileleri hikayelerini anlattı. İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri’nin moderatörlüğünü yaptığı ikinci oturumda “gözaltında kayıplar ve hukuk” konuşuldu. Üçüncü oturumda ise Şebnem Korur Fincancı’nın moderatörlüğünde gözaltında kayıplar mücadelesinde insan hakları yaklaşımı konuşuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.