Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransız ressam Claude Monet’nin “Saman Yığınları” rekor fiyata satıldı

Fransız ressam Claude Monet’nin “Les Meules” (Saman Yığınları) adlı tablosu, 110,7 milyon dolarlık satış rakamıyla hem ressamın kendisi hem de empresyonist resim için müzayede rekoru kırdı.

Sotheby’s Müzayede Evi’nin New York’ta açık artırmaya çıkardığı 1890 tarihli yağlı boya tablo, 110.7 milyon dolara alıcı buldu. Bu, Monet’nin tabloları arasında açık artırma rekoru anlamına geliyor.

Claude Monet’nin “Les Meules” (Saman Yığınları) adlı tablosu.

Ancak rekor bununla da sınırlı değil. Sotheby’s, tablonun açık artırmada 100 bin dolarlık eşiği geçmesinin aynı zamanda empresyonist resim akımı için de dünya müzayede rekoru olduğunu açıkladı. Müzayede evine göre tablo, şu anda dünyada en yüksek fiyata alıcı bulmuş dokuzuncu sanat eseri.

Tablo, Fransız ressamın 1890 yılında yaptığı 25 parçalık meşhur “Saman Yığınları” serisinin bu yüzyılda açık artırmaya çıkarılacak dört eserinden biri. Serinin diğer tabloları Metropolitan Sanat Müzesi ve Chicago Sanat Enstitüsü’nün de aralarında bulunduğu müzelerde sergileniyor.

Monet’nin bundan önce en yüksek fiyat verilen resmi “Nympheas en fleur” (Çiçek Açan Nilüferler) olmuştu. Tablo, Mayıs 2018’de 84.7 milyon dolara satılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.