Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yıldırım ve İmamoğlu’na cuma namazı sonrası yoğun ilgi

AKP adayı Binali Yıldırım Cuma namazını Eyüpsultan Camii’nde kılarken, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu Ataköy’deki Ömer Duruk Camii’ndeydi. Hem İmamoğlu hem Yıldırım gittikleri yerlerde yoğun ilgi gördü. Yıldırım’ı Fırat Fıstık, İmamoğlu’nu Egemen Gök takip etti. İşte, muhabirlerimizin izlenimleri:

Binali Yıldırım, Eyüpsultan Camii’ne eşi Semiha Yıldırım ile birlikte gelirken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Yıldırım’a eşlik etti. Yıldırım camiye girmeden önce Eyüpsultanlılarla selamlaştı.

Yıldırım’a namaz çıkışında büyük ilgi vardı. AKP’nin İstanbul adayı yaklaşık bir saat boyunca vatandaşlarla, seçmenlerle fotoğraf çektirdi. Binali Yıldırım konuşmak için yanına gelenleri de geri çevirmedi, herkese vakit ayırdı, herkesi dikkatle dinledi. Yıldırım, çocuğuna işe alınma sözü verildiği halde alınmadığını iddia eden ve “Ben AKP’liyim, iş sözü verdiler iş mahkemeye kadar gitti. Artık utanıyorum ben AKP’den” diyen bir vatandaşı da sakinleştirdi.

“Bizi sevmeyenleri de seviyoruz”

Bol bol fotoğraf çektiren Binali Yıldırım, bir kadının seçimle ilgili söylediklerine şöyle tepki verdi: “Millette bir şey yok, bizde kabahat. Daha çok çalışmamız lazım.”

Yıldırım, Eyüpsultan’daki ilgi nedeniyle alandan gecikmeli ayrıldı. Alandan ayrılmadan önce gazetecilerin birkaç sorusunu yanıtlayan Yıldırım, dün gittiği operada “Her şey güzel olacak” sloganlarına gülümseyerek karşılık verdiğinin hatırlatılması üzerine “Yoruma ihtiyaç var mı? Biz herkesi seviyoruz. Bizi sevmeyenleri de seviyoruz” dedi.

Ekrem İmamoğlu ise Cuma namazını, Ataköy’deki Ömer Duruk Camii’nde kıldı. İmamoğlu, aynı camide 89 yaşında yaşamını yitiren Kale Kilit’in kurucusu, Kale Endüstri Holding ve 3S Kale Holding Onursal Başkanı Sadık Özgür’ün cenazesine de katıldı. Cenaze sebebiyle Kale Kilit Fabrikası’nın işçileri ile birlikte yönetim kadrosu da cenazedeydi. Sanayici ve iş insanlarının katıldığı cenazede, Sadık Özgür’ün ailesi İmamoğlu’nun başsağlığı ve taziye dileklerini kabul etti.

Aynı camide, öğle namazında kaldırılması planlanan başka cenazeler de olması ve Ekrem İmamoğlu’nun da namaza gelmesi ile birlikte, camide yoğunluk yaşandı. İmamoğlu yoğun bir ilgi ile karşılaşmasına rağmen, cenaze için gelenlerden ve cami cemaatinden rahatsız olanlar da vardı.

“Protestoyu doğru bulmuyorum”

Cuma namazı çıkışı, cenaze namazları için ön safta yerini alan İmamoğlu, saftaki yerini almadan önce Sadık Özgür’ün cenazesi dışında, cenazesi olan aileler ile konuşup taziyelerini iletti.

Cami çıkışında muhabirlerin sorularını cevaplayan İmamoğlu, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın katıldığı operada, “Her şey çok güzel olacak” sloganıyla protesto edilmesini doğru bulmadığını söyledi:

“Keşke sadece alkışlasalardı. Bu tür kutuplaşmaları çok seven birisi değilim. Her yerde nezaketi arayan birisiyim. Toplumun kutuplaşması hepimizi üzüyor. Bazen çok feci bir olay oluyor. Kimse bunu sahiplenmiyor, geçmiş olsun demekten imtina ediyor. Bazen sevinci, hüznü paylaşmak gerekiyor. Bunları yaparsak kutuplaşmayı önleriz.”

Ekrem İmamoğlu, Aydın’daki FETÖ davası kapsamında yargılanan bir sanığın, “İmamoğlu’nu FETÖ ile bağlantılı göstermek için baskı gördüğüne” yönelik beyanlarıyla ilgili olarak da avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

İmamoğlu şöyle konuştu:

“Bir yerel gazetecinin hapishane ziyaretinin bu kadar kolay olabilmesi nasıl mümkün? Adalet Bakanı mutlaka bir açıklama yapmalı. Bakanlara yönelik suçlamalarla ilgili suç duyurularımız ve sorgulayacağımız hususlar var. Seçime 14 gün kala bir terör örgütüyle beni yan yana koymaya çalışanları kınıyorum. Hukuken hakkımızı arayacağız. Bundan medet uman iktidar mensubu birileri varsa onları da kınıyorum. Acizlik diyorum buna, başka bir şey demiyorum. Herhalde Türkiye’de görülmemiş işler bunlar. Hepsini Allah’a havale etmiştim, şimdi hukuka havale ettim. Umarım doğru değildir. Ülkem adına sevinirim. Ülkemin kıymetli makamlarını işgal eden insanların böyle bir eylemde bulunmadığını duymak beni mutlu eder.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.