Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

S-400 tartışmasına Almanya da katıldı: “Ankara alım kararını gözden geçirirse seviniriz”

Haftalık olağan basın toplantısında, NATO üyesi Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alma kararına dair Almanya’nın görüşü sorulan hükümet sözcüsü Steffen Seibert, “Alman hükümeti, Türkiye’nin, Transatlantik ittifak içerisindeki konumunu dikkate alarak, kararını gözden geçirmesinden memnuniyet duyacaktır” dedi.

Almanya’nın konuya ilişkin gelişmeleri dikkatle izlediğini söyleyen Seibert, Rus hava savunma sistemi S-400’lerin, NATO’da uzun süredir eleştirel bir şekilde tartışıldığını hatırlattı. Türk hükümetinin S-400’leri satın alması halinde ABD’nin yaptırımlarına hedef olabileceğine dikkat çeken Seibert, DW Türkçe’nin aktarımıyla, “Bunun da aslında ne Türkiye’nin ne de NATO’nun çıkarına olacak bir gelişme olduğu ortada. Bu nedenler ışığında Federal Alman hükümeti, Türkiye’nin, Transatlantik ittifak içerisindeki konumunu dikkate alarak, kararını gözden geçirmesinden memnuniyet duyacaktır” dedi.

Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann da bir süre önce Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın alma kararının Alman hükümetinde büyük endişe yarattığını duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.