Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Parlamentosu seçimleri neden önemli? İlke Toygür ile söyleşi

Avrupa Birliği’nin yasama, denetim ve bütçe alanlarında belirleyici organı Avrupa Parlamentosu seçimleri için oy kullanma işlemleri dünden itibaren başladı. Sandığa ilk gidenler dün Hollandalı ve İngiliz seçmenlerdi. Bugün İrlanda ve Çekya’da oy kullanılıyor. Cumartesi ve pazar günü de kalan 24 ülkedeki seçimler tamamlanacak. 500 milyon nüfuslu Birlik içinde göçmen karşıtı aşırı sağ partilere desteğin arttığı bir dönemde yapılan seçimleri, İspanya’da Elcano Kraliyet Enstitüsü Avrupa Araştırmacısı ve Carlos III Üniversitesi öğretim üyesi İlke Toygür ile konuştuk. Toygür’e göre, medyada yansıtılanın aksine bu seçimlerde merkez partilerin oy kayıpları yaşayacak olması, parlamentoda AB karşıtı aşırı sağ partilerin egemen olacağı anlamına gelmiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.