Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: “İhtiyacımız birbirinin tekrarı olan yargı paketleri değil; gerçek adaletin, demokrasinin, insan haklarının hayata geçirilmesidir”

Cumartesi Anneleri eylemlerinin 740. haftasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi’ne atıfta bulundu. Hak savunucuları, “Toplumun birbirinin tekrarı olan ve yalnızca sözde kalan yargı paketlerine değil, gerçek adaletin, gerçek demokrasinin, gerçek insan haklarının hayata geçirildiği uygulamalara ihtiyacı var” mesajı verdi.

 

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybettikleri yakınlarının akıbetini sormak için 740. kez İnsan Hakları Derneği’nin önünde bir araya geldi. Bu hafta eyleme katılanlar arasında HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, HDP Milletvekili Oya Ersoy ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da vardı. 740. buluşmada, 3 Haziran 1994’te gözaltına alındıktan sonra infaz edilmiş bedenleri bulunan Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay için adalet istendi. Yakınlarını kaybeden Pervin Buldan, Enes Karay, Leyla Yıldırım da eylemde söz aldı.

“Polisinizi, copunuzu, kalkanınızı, TOMA’nızı üzerimizden çekin”

Cumartesi Anneleri adına açıklama yapan Besna Tosun şunları söyledi:

Biz Cumhurbaşkanı’nın çizdiği ‘pembe Türkiye tablosu’nda yaşamıyoruz. Kaybedilen sevdiklerimizin akıbetini öğrenemediğimiz bir belirsizliğin içinde yaşıyoruz. Hakikate ve adalete erişemediğimiz, taleplerimizi kamuoyuna aktaramadığımız bir hukuksuzluğun içinde yaşatılıyoruz.

Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz:

Toplum olarak ihtiyacımız birbirinin tekrarı olan ve yalnızca sözde kalan yargı paketleri değil; gerçek adaletin, gerçek demokrasinin, gerçek insan haklarının hayata geçirildiği uygulamalardır.

Sizi hakikat adına, adalet adına, vicdan adına bizim anayasal taleplerimize ve toplumun demokratik taleplerine dayanan uygulamaları derhal başlatmaya çağırıyoruz.

İlk adımı atın; Polisinizi, copunuzu, kalkanınızı, TOMA’nızı üzerimizden çekin. Kayıplarımızla buluşma mekânımız olan Galatasaray’daki işgale son verin. Bunları yapmayacaksanız bize haktan hukuktan adaletten, reformdan hiç bahsetmeyin.

Cumartesi Anneleri, 25 Ağustos 2018’deki 700. hafta buluşmasından bu yana polisin barikatlarla çevirdiği Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapamıyor. Basın açıklamasının sonunda hak savunucuları Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceklerini yineledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.