Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçmenlerin birbirlerine sponsor olmasını amaçlayan İstanbul’a Dönüş Platformu’nun kurucusu Ömer Kaya ile söyleşi: “Amacımız, demokrasi bilincini geliştirmek”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, üniversitelerin tatil dönemlerine denk geliyor. Seçimin yenilenme kararı verilmesinden sonra, memleketine dönmüş olan öğrenciler ve tatilde olan seçmenler için sosyal medyada, seçime katılımı artırmak amacıyla birçok kampanya başlatıldı. Seçmenlerin birbirlerine sponsor olmasını amaçlayan İstanbul’a Dönüş Platformu da bu projelerden biri. Platform sadece sosyal medya ile sınırlı kalmayıp, internet sitelerinde insanların birbirleriyle iletişime geçmesini de sağlıyor. 

Platformda “Paylaşımlı Yolculuk, Barınma Sponsorluğu, Barınma İhtiyaçları, Yolculuk İhtiyaçları ve Yolculuk Sponsorluğu” gibi kategoriler bulunuyor. İhtiyacı olan seçmen ile onlara sponsor olabilecek kişiler platformda buluşuyor. Platformun kurucusu Ömer Kaya ile kampanyanın detaylarını konuştuk. 

Ömer Kaya, sadece öğrencilerin değil Yalova’daki engelli bir vatandaşın da seçimlerde oy kullanmak için İstanbul’a gelmek istediğini, fakat durumunun buna müsait olmadığını belirtti. Güvenilirlik konusunun önemli olduğunu söyleyen Kaya, “Güvenilirlik konusu sıkıntı olabilir. Biz onu aşmak için insanlar ilan yüklerken formda ‘Yüzünüz açık fotoğrafınızı koyun. Sponsor veya destek almak istediğiniz alan hakkında detaylı bilgi verin’ diyoruz. Daha sonrası kendi aralarındaki iletişime kalmış. Biz kimseye referans değiliz” dedi. 

Platformun sosyal medya hesapları:

Twitter

Instagram

Söyleşinin tamamı için: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.