Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu: “Bir avuç insana değil, 16 milyon İstanbullu’ya hizmet etmeye geliyorum”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Anadolu Yakası’nda bulunan Maltepe, Pendik ve Tuzla ilçelerindeydi.

İmamoğlu’nun ilk durağı Maltepe’ydi. Sağanak yağmura rağmen, Maltepe Meydanı’nda kayda değer bir kalabalık miting için İmamoğlu’nu bekliyordu. Yağmurun hızlanması, kalabalığın artmasına engel olamadı. Mitingin başlangıç saati 14.30 olarak belirtilmesine rağmen, hem yağmur yüzünden, hem de insanlar İmamoğlu’nun seçim otobüsüne yoğun ilgi gösterdiği için miting ancak saat 15.30’da başlayabildi.

İmamoğlu’nun mitinglerinde artık görmeye alışık olduğumuz kadın ve çocuk katılımı, Maltepe’de de çok yüksekti. Okulların kapanmasıyla beraber gençlerin de yoğun ilgi gösterdiği miting, sloganlar ve seçim otobüslerinden çalınan “Karadeniz” ezgili seçim müzikleriyle sürdü.

İmamoğlu seçim otobüsüne çıkıp Maltepeliler’i selamlarken “Yüzünüze baktığımızda bu toprakların geçmişini görüyoruz. Mevlana’yı görüyoruz, Yunus Emre’yi görüyoruz, Hacı Bektaş Veli’yi görüyoruz” dedi. İmamoğlu’nun konuşması mitingi izlemeye gelen insanların alkışları ve tezahüratları ile kesildi.

Maltepe Meydanı’nda mitingi izlemeye gelenler arasında Ekrem İmamoğlu’nun haksızlığa uğradığı görüşü hakimdi. Miting alanında konuştuğumuz bir kadın “CHP’li değilim, CHP’ye hiç oy vermedim. Ancak Ekrem İmamoğlu’na gerçekten haksızlık yapıldı. Ben bu haksızlığa karşı durmak için buradayım” dedi.

Pendik ise İmamoğlu’nun ikinci durağı oldu. Yağmur sebebiyle sahil yolu ve ilçenin iç kısımlarındaki sokak ve caddeler su altında kaldığı için insanlar belediyeden şikayetçi. Miting öncesinde konuştuğumuz bir kişi bize bugün Pendik’te yaşanan sel olayının, İmamoğlu’nun buraya gelmesini engellemek için olduğunu söylüyor, onunla beraber miting alanına ilerleyen arkadaşı ise bu lafı duyup “Bu kadar komplo teorisi üretmeyin, Allah’ın yağmuru!” diyerek tepki gösteriyor.

Pendik Atatürk Anıtı Meydanı’nda toplanan kalabalığın arasına karıştığımızda ise, CHP’nin parti flamaları ile birlikte İYİ Parti flamaları ve bayrakları ile karşılaşıyoruz. İmamoğlu’nun yaptığı mitinglerde çok sık karşılaşmadığımız bir slogan da miting alanında yankılanmaya başlıyor: “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!”

İmamoğlu Pendik’te yaptığı konuşmada, son dönemde sıkça kullandığı “bir avuç insan” söylemini sık sık dile getirdi: “Ne yazık ki hukuka aykırı bir karar vererek mazbatamızı elimizden aldığını düşünenler, ki bunlar bir avuç insan, mazbatamızı alamadılar. Çünkü milletimizle öyle güzel bir bağımız var ki.”

Mazbatasının elinden alındığını söylemesinin ardından alanda yuhalamalar ile İmamoğlu’nun sözü kesiliyor. 31 Mart öncesinde ve mazbatasını almayı beklediği 17 gün boyunca, halkla birçok kez buluşan İmamoğlu, özellikle protesto amaçlı yuhalamaları dindirmek için insanlara sesleniyordu. Ancak bu dönemde, bu alışkanlığından vazgeçmiş gibi gözüküyor.

İmamoğlu’nun Anadolu Yakası’nda son durağı olan Tuzla’ya giderken Tuzlalı olduğunu söyleyen taksici bize “Eğer miting alanında Şifa Mahallesi’nden insanlar bulursanız, bilin ki İmamoğlu Tuzla’da tulum çıkarır” diyor. Tuzla Şifa Mahallesi, AKP’nin Tuzla’daki oy deposu olarak biliniyor.

Miting alanına vardığımızda, kalabalığın İmamoğlu’nu Maltepe ve Pendik’te takip eden CHP ve İYİ Partililer olduğunu görüyoruz. Kalabalığın en çok taşıdığı bayrak ise üzerinde Atatürk portresi olan Türk bayrakları. Pendik’te duyduğumuz “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı burada da yankılanıyor.

İmamoğlu seçim vaatleri ile konuşmasına başlıyor: “Sizinle buluşmaktan keyif alıyorum. İstanbul’un en doğusundan güneşin batışını seyretmek varmış Tuzla’da. İstanbul’un giriş kapısı Tuzla’yı, kentin en güzel ilçelerinden biri yapacağız.”

Tuzla’da, yaptığı diğer iki mitinge nazaran söylemini sertleştiren İmamoğlu, “Bu zamanda partizanlıkla eğer hizmet üretmeye çalışırsanız sadece ve sadece bir avuç insana hizmet edersiniz. Bir avuç insan. Ben de diyorum ki, yok, ben bir avuç insan değil, ben 16 milyon İstanbullu’ya hizmet etmeye geliyorum” dedi.

İmamoğlu kendisine yöneltilen eleştirilere ve son dönemde hakkında yapılan tartışmalara Tuzla sahilinden cevap veriyor: “Belki iftira attılar, belki yalan konuştular. Yalan konuşurken bazen caminin önünde bile konuştular. Ama ben diyorum ki ‘Allah’a şükür. Dünyada bazıları siyaset yaparken, bir kişiye hesap vermeyi kendisine ideal seçerken, ben, dünyada yaşarken milletime hesap vermeyi seçiyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.