Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sayıştay’dan İmamoğlu’nun iddialarına cevap: “Maksatlı ve iyi niyetli olmayan bir yaklaşım”

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım pazar akşamı canlı yayında bir araya gelmiş; İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan israfların 753 milyon lirayı aştığını, bu harcamaların Sayıştay raporunda yer aldığını söylemişti. Bunun üzerine Binali Yıldırım da Sayıştay raporunda öyle bir rakam olmadığını, bunun “yalan” olduğunu söylemişti.

Programın ardından İmamoğlu, sosyal medya hesabından ilgili Sayıştay raporlarını paylaşarak, bu raporların halen Sayıştay’ın internet sitesinde bulunduğunu açıkladı. Bugün ise Sayıştay, kendi internet sitesinde İmamoğlu’nun iddialarına cevaben bir açıklama yayımladı.

Sayıştay tarafından yayımlanan açıklamada İmamoğlu’nun söylediklerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1140669270940094464

Açıklamada “İddia edildiği gibi denetim raporlarında, İBB tarafından STK’lara yardım yapıldığına ilişkin değerlendirme yoktur” denildi. İmamoğlu ise İBB tarafından sivil toplum kuruluşlarına yardım yapıldığı yönündeki iddiasına Sayıştay Raporu’nu değil, İBB’nin “STK-Okul-Faaliyet Raporu 2018” raporunu kaynak göstermişti.

“Maksatlı ve iyi niyetli olmayan bir yaklaşım”

Açıklamada, “Gelir, gider, hasılat, kâr ve kâr payı gibi teknik kavramları ve bunlara ilişkin tutarları birbirine karıştırmak ve birtakım farazi hesaplamalar da yapmak suretiyle kamunun zarara uğratıldığı yönünde algı oluşturacak şekilde açıklama yapılması maksatlı ve iyi niyetli olmayan bir yaklaşımın sonucudur” denildi ve İmamoğlu’nun “israf” şeklinde nitelendirdiği harcamalar madde madde açıklanarak her birine, “Kamu zararı tespiti söz konusu değildir” ibaresi düşüldü, yapılan işlemlerin kamuyu zarara uğratmadığı belirtildi.

Sayıştay’ın konuyla ilgili açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.