Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Senatosu, Körfez devletlerine silah satışını engelledi

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu’nda bugün yapılan oylamada, Suudi Arabistan’a milyarlarca dolarlık silah satışını engelleme kararı çıktı. Sözkonusu silah ihracını Kongre’yi devre dışı bırakarak mümkün kılmak için, İran ile ilgili acil durum ilan eden Trump hükümetine karşı Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti temsilcileri birleşmiş oldu.

ABD Senatosu’nda art arda yapılan üç oylamanın ardından Cumhuriyetçiler, hükümetin acil durum yetkisini kullanarak meclis üyelerini ulusal güvenlikle ilgili kararların dışında bırakmasına karşı tepki göstererek Demokratlar’a destek verdi. ABD medyasına göre, Başkan Donald Trump ve Kongre arasında daha önce hiçbir dış politika meselesinde bu denli bir ayrışma yaşanmamıştı.

Beyaz Saray geçen ay Silah İhracat Kontrol Yasası’ndaki bir acil durum koşulunu yürürlüğe koyarak ABD’li şirketlerin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) 8.1 milyar dolar değerinde silah satışına izin vermişti. Suudi Arabistan ve BAE’nin Yemen’de yürüttüğü hava saldırıları ise hem Kongre hem de insan hakları örgütleri tarafından sert bir dille eleştiriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.