Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan yabancı gazetecilerle bir araya geldi: “S-400’ler 15 Temmuz’da geliyor. Yaptırımların olacağına hiç mi hiç ihtimal vermiyorum”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda yabancı gazeteciler için bir basın toplantısı düzenledi. S-400’lerin 15 Temmuz itibariyle Türkiye’ye geleceğini belirten Erdoğan, ABD’nin yaptırım uygulamayacağını savundu. Erdoğan, Ekrem İmamoğlu için de “topal ördek” dedi.

“Seçimden çıkacak netice kabulümüz”

Erdoğan seçim anketlerinde manipülasyon yapıldığını iddia etti ve asıl anketin pazar günü yapılacağını söyledi. Yabancı gazetecilere sonuçları kabul edeceklerini anlatan Erdoğan şöyle konuştu:

“31 Mart’ta AK Parti 39 belediyenin 25’ini almıştır. Meclisin kahir ekseriyetini kazanmıştır, komisyonların tamamı AK Parti’dedir. Ortada bir topal ördek vardır. Pazar günü yapılacak seçimde de netice tüm netliğiyle ortaya çıkacak ve nihai karar o akşam verilecektir. Çıkacak netice bizim zaten kabulümüz olacaktır.”

Erdoğan, İmamoğlu’nun kampanyasının “yalan” üzerine kurulu olduğunu iddia etti ve İmamoğlu’nun ortak yayın için soruları önden aldığını savundu.

“S-400’ler 15 Temmuz’da geliyor”

Erdoğan S-400’ler konusunda ise “Bu iş bitti” dedi. 100 askerin eğitiminin tamamlandığını da açıklayan Erdoğan şöyle devam etti:

“S-400 işi bitti, temmuzun ilk bölümünde gelecek. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki ayın ilk 15’inde falan teslimatlar başlayacaktır. Bunların teslimatları başladığı andan itibaren nerelere yerleştirileceği TSK’mız tarafından belirlenmiştir. Yerleştirmek suretiyle süreci devam ettireceğiz.”

Erdoğana göre, ABD S-400’ler gelse dahi yaptırım uygulamayacak:

“Trump‘la Japonya’daki G-20 zirvesindeki görüşmede düşüncelerimi yine söyleyeceğim. ‘Türkiye için böyle bir yaptırımı siz uygun buluyor musunuz?’ diyeceğim. İnanıyorum ki ‘Bulmuyorum’ diyecek. O zaman da ben, ‘Sizden gereğini rica ediyorum’ diyeceğim, bu kadar basit. Yaptırımların filan olacağına hiç mi hiç ihtimal vermiyorum.”

Erdoğan, Türkiye’nin üretici ortağı olduğu F-35 savaş uçaklarının teslimatının yapılmaması halinde ise konuyu uluslararası mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

”Faizler düşürülmeli”

Cumhurbaşkanı’na ekonominin durumu da soruldu. Erdoğan, yüksek faize karşı olduğunu tekrarladı:

“Şunu çok açık net söyleyeyim, faiz politikalarına hele hele yüksek faiz politikalarına karşıyım. Yüksek enflasyonun bana göre en önemli sebebi yüksek faizdir. Benim tezim şudur, enflasyonla faiz doğru orantılıdır. Fed’in faizi düşürme kararı var ama benim ülkemde politika faizi 24’lerde, böyle bir şey olmaz. Onun için buraya kesin bir çözümü inşallah kısa zaman içerisinde getireceğiz. Çünkü bu faiz politikasından Türkiye’nin çok dikkatli bir şekilde bir dönüş yapması gerekiyor. Faiz konusunda bizim Sayın Trump’la düşüncelerimiz örtüşüyor. O da düşük faiz diyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.