Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray Liseliler matematikçi barış akademisyeni Doç. Tuna Altınel’in hapisten çıkması için imza kampanyası başlattı

Barış Akademisyenleri davaları kapsamında yargılaması süren ve 11 Mayıs’tan bu yana Balıkesir L tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Lyon 1 Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuna Altınel’in serbest bırakılması için Galatasaray Liseliler tarafından imza kampanyası başlatıldı.

“Biz Galatasaray Liseliler olarak Tuna Altınel’in düşüncelerini özgürce ifade etme hakkını savunmak üzere bir imza kampanyası düzenliyoruz” denilen kampanya için bir blog oluşturuldu. Blogda, Altınel’in tutuklandığı sırada Barış Akademisyenleri davasında tutuksuz yargılandığı ve kararı beklediği belirtildi.

Altınel’in, Fransa’da yasal bir derneğin düzenlediği bir toplantıda çevirmenlik yaptığı için “yasa dışı örgüt üyeliği” ile suçlandığının belirtildiği duyuruda kendisinin aynı zamanda Galatasaray Lisesi camiasının bir üyesi olduğu hatırlatıldı.

Türkiye’nin güzelleşmesi taraftarı olduklarını belirten kampanyayı düzenleyen Galatasaray Liseliler, bunun da yolunun “adil yargı”dan geçtiğini vurguladı. İmza metninde “barış çağrılarının, mesnetsiz suç imalatının olağanlaştığı mahkeme salonlarında değil, hukuk güvencesine sahip özgür düşünce platformlarında tartışılması gerektiğinin” altı çizildi.

“Biz aşağıda imzası olan Galatasaray Liseliler, karanlığa karşı aydınlanmayı savunmanın ve çocukluk yıllarından başlayarak okul sıralarında dokuduğumuz kardeşliğimizin bir gereği olarak Tuna Altınel’i yalnız bırakmayacak, hiçbir şekilde şiddet çağrısı içermeyen düşüncelerini özgürce ifade etme hakkına sahip çıkacağız” denilen kampanya metnini şu ana kadar 807 kişi imzaladı.

Kampanya ile iletişim ve imza için şu mail adresi kullanılıyor: freetunaaltinel@gmail.com

Duruşması 30 Temmuz’da

Fransa’nın Lyon 1 Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuna Altınel, 11 Mayıs  2019’dan bu yana Balıkesir L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Altınel’in ilk duruşması 30 Temmuz 2019’da Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.