Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyadin Belediyesi eş başkanlarının darp edilmesi olayında iki ayrı iddia

Ağrı-Diyadin Belediyesi eş başkanları Evren Demir ve Betül Yaşar’ın polisler tarafından darp edildiği iddia edildi.

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, polislerle yaşanan arbedeye ilişkin görüntüleri kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

İddiayla ilgili olarak HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüsü Selahattin Aslan yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, AKP iktidarının 31 Mart seçimlerinde siyasi bir hezimet yaşadığı ve HDP’nin kazandığı belediyelere yönelik hukuk dışı uygulamalarına her gün bir yenisini eklediği belirtildi.

Belediyelerin halkın sorunlarıyla ilgilenip çözüm geliştirilmesinin engellenmeye çalışıldığına da vurgu yapılan açıklamada, “Bu girişimlerin sonucu olarak dün de Diyadin Belediyemizde AKP iktidarının güdümünde hareket eden kolluk kuvvetleri, belediye binası içinde haddini aşan bir saldırı girişiminde bulunmuşlardır” denildi.

Güvenlik kameralarına el konuldu

HDP tarafından yapılan açıklamaya göre olay şu şekilde gelişti:

Mehmet Hayri Oruç adlı bir vatandaş belediye binasına girmek isterken, polis güvenlik noktasında arama yapıldığı esnada polis memuru, Oruç’un karnına yumruk attı. Olayın ardından araya girmek isteyen eş başkanlar Evren Demir ve Betül Yaşar da aynı şekilde darp edildi. Bunun ardındansa yüzlerce polis coplarıyla birlikte belediye binasına gelerek saldırılarda bulundu. Yine açıklamaya göre, polis belediyede bulunan güvenlik kameralarının görüntülerine el koydu.

“Görüntülere el konulmadı, görüntüler ‘muhafaza edildi'”

Diyadin Kaymakamlığı ise yazılı bir açıklama yaparak ddiaları yalanladı:

Diyadin Belediyesi giriş noktasındaki görevli polis memurlarımıza yönelik belediye görevlisi olmamasına rağmen belediye başkanının şoförü olduğunu öne süren bir kişi üst araması yaptırmamak amacıyla mukavemette bulunmuş, hakaret ve küfür içerikli sözler sarf ederek polis memurumuza yönelik yumruklu saldırıda bulunmuştur. İlgili şahsın olay sonrasında gerekli adli işlemlerin yapılması için emniyet birimimize götürülmek üzere alınmak istendiği esnada belediye başkan yardımcısı ve yanındaki kalabalık grup ilgili şahsın alınmasına yönelik görevli memurlarımıza mukavemet göstermiş, küfürler ve hakaretler ederek engellemede bulunmuştur. Belediye başkan yardımcısının mukavemet gösterdiği esnada çıkan arbedede darp edildiği, tekmelendiği, yere yatırıldığı şeklindeki haberler ile olay yerine yaşanan arbededen sonra gelmesine karşın kendisinin de darp edildiğini iddia eden belediye başkanıyla ilgili durum tamamıyla gerçek dışıdır.

Açıklamada, güvenlik kamerası görüntülerine polislerce el konulduğu iddiası da yalanlandı. Söz konusu görüntülerin başlatılan adli soruşturma kapsamında yetkili cumhuriyet savcısının talimatıyla muhafaza altına alındığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, kolluk kuvvetlerinin mukavemet karşısında kademeli olarak müdahale ettiği, kanun dışı bir uygulama olmadığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.