Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yazarlar, eşcinsellikle ilgili kitabın reklamını sansürlemek isteyen dergiyi boykot ediyor

Sabitfikir dergisine A7 Kitap’ın vermek istediği ilan, ilan kapsamında yer alan “Tarih Boyunca En Etkin 100 Eşcinsel” adlı kitap sebebiyle derginin ait olduğu Turkuvaz Dergi Grubu tarafından sansürlenmek istendi. Turkuvaz Dergi Grubu’nun kitabın ilan listesinden çıkarılmasını istemesine karşılık A7 Kitap, A7 Kitap Editörü Çeviri Kitaplar Seçkisi başlığı altında, Paul Russell imzalı söz konusu kitabın da yer aldığı 10 kitabın tanıtımdan oluşan ilanı geri çekti.

A7 Kitap’tan yapılan açıklamada, “Sansürü kabul etmeyip, ilanımızı geri çektik. A7 Kitap olarak yayımlama özgürlüğünün sansürlenmesi anlamına gelen bu talebi kınıyor ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” denildi.

Yazarlar, yazılarının derginin internet sitesinden kaldırılmasını talep ediyor

Öte yandan, aralarında Mahir Ünsal Eriş, Irmak Zileli, Sibel Oral, Deniz Durukan ve Hikmet Hükümenoğlu’nun bulunduğu yazarlar, daha önce Sabitfikir’de yayımlanmış yazılarının internet sitesinden kaldırılmasını talep ederek, dergiyi boykot etti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.