Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere ve Fransa, ABD’nin geri çekeceği birliklerin yerini almak üzere Suriye’ye asker göndermeyi kabul etti

İngiltere ve Fransa ABD’nin geri çekmek istediği askerlerinin yerini doldurmak üzere Suriye’ye ekstra asker göndermeyi kabul etti. Londra ve Paris yönetimleri Suriye’deki mevcut askerlerinin sayısını yüzde 10 ila 15 oranında artıracaklarını Amerikalı muhataplarına iletti. Ancak kesin sayılar kamuoyundan gizli tutuluyor.

Haberi ilk olarak Amerikan Foreign Policy dergisi duyurmuş ve bu konuda gönülsüz davranan ülkelere göndermede bulunarak, “ABD Başkanı Donald Trump’ın ulusal güvenlik ekibi için büyük zafer” değerlendirmesi yapmıştı.  

ABD kendi askerlerini çektikten sonra hem IŞİD’in yeniden canlanmasını, hem de YPG ile Türk ordusu arasında gerilim yaşanmasını engellemek için müttefiklerinden bölgeye asker göndermesini istiyor. Alman hükümeti hafta başında Vaşington’un Suriye’ye asker göndermesi için yaptığı talebi reddettiğini duyurdu. ABD’nin İtalya’dan da asker talep ettiği ancak Roma’nın henüz kararını vermediği bildiriliyor.

ABD Başkanı Trump, Aralık 2018’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı bir telefon görüşmesini müteakip Suriye’nin kuzeydoğusunda konuşlu kara birliklerini çekeceğini duyurmuş; kararı doğru bulmayan Savunma Bakanı Jim Mattis görevinden istifa etmişti. Trump geçen şubat ayında asker çekme kararını revize ederek, 400 Amerikan askerinin barış gücü olarak bölgede süresiz kalacağını açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.