Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya’da soygun: Havalimanından 123 milyon dolar değerinde 720 kilo altın çalındı

Dün Brezilya’nın Sao Paulo kentinde bulunan Guarulhos Havalimanı büyük bir soyguna sahne oldu. Silahlı soyguncular, havalimanının yük terminalindeki hangardan 720 kilo ağırlığında altın çaldı. Sözkonusu altınların İsviçre ve ABD’ye götürülmek üzere havalimanına getirildiği belirtildi. Polis yaptığı açıklamada çalınan altının toplam değerinin 123 milyon dolar olduğunu belirtti.

Güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde, soyguncuların Brezilya federal polisinin arabalarına benzettikleri iki kamyonetle havalimanına geldiği görülüyor. Daha sonra arabalardan çıkan yüzü maskeli ve biri silahlı sekiz kişi, havalimanındaki işçileri etkisiz hale getirerek arabalarına toplam 750 kilo ağırlığında altın ve değerli metallerle dolduruyor.

Havalimanı sözcüsü, basına yaptığı açıklamada olay sırasında kimseye zarar gelmediğini söylerken kaçırılan kişiler hakkında bir yorum yapmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.