Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Grönland’ı satın alma tartışması: Trump, Danimarka’ya yapacağı ziyareti erteledi

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Danimarka’dan Grönland’ı satın almak istemesi üzerine Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen Trump’ın bu isteğini “absürt” olarak değerlendirmişti.

Mette Frederiksen, yaptığı açıklamada, “Grönland’ı satmayı düşünmüyoruz. Umarım Trump bu isteğinde ciddi değildir” açıklaması yapmıştı.

Açıklamanın ardından Trump, Twitter üzerinden Frederiksen’e teşekkür ederek, Danimarka ziyaretini ertelediğini açıkladı.

Trump attığı tweetlerde “Danimarka inanılmaz insanlara sahip, çok özel bir ülke. Ancak Frederiksen’in Grönland’ın satışı konusunda istişare etmekle ilgilenmediğine dair yorumlarına dayanarak, iki hafta sonra yapılması planlanan toplantımızı başka bir zamana erteliyorum” dedi.

Trump, Frederiksen’in yaptığı açıklama için “doğrudan bir yorum yaparak hem ABD hem de Danimarka açısından zaman ve maliyet kaybını önlediğini” belirterek konuyla ilgili olarak “Bu yüzden de kendisine teşekkür ediyorum ve gelecekte toplantımızı yeniden planlamayı dört gözle bekliyorum” diye yazdı.

Trump’ın Danimarka ziyaretinin iptal edildiği Beyaz Saray tarafından da doğrulandı.

Bir süredir devam eden tartışmada Trump, Grönland’ı satın almak istediğini açıklamış ve Twitter üzerinden Grönland toprakları üzerinde “Trump Towers”ın olduğu bir paylaşım yapmıştı.

Grönland Dışişleri Bakanlığı ise “Grönland; mineraller, saf su, buz, balık stokları, deniz ürünleri, yenilenebilir enerji gibi değerli kaynaklar açısından zengin ve macera turizmi için yeni bir mecra. İş yapmaya açığız ancak satılık değiliz” açıklamasında bulunmuştu. Danimarka Başbakanı Frederiksen ise Trump’ın bu isteğini “absürt” olarak nitelendirmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.