Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bu kez iyi hâl indirimi yok: Küçükçekmece’deki çocuk istismarına indirimsiz 29 yıl hapis

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğa istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Pakistan uyruklu Mohammad Vasıf (18) hakkında karar çıktı. Mahkeme, Vasıf’ın, iyi hâl uygulamaksızın 29 yıl hapsine karar verdi. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve İstanbul Barosu avukatları izledi.

Çevirmen eşliğinde savunması sorulan sanık Mohammad Vasıf, “Ben kendimi savunmak istemiyorum. Susma hakkımı kullanmak istiyorum. Benim kullandığım herhangi bir ilaç veya ruhsal psikolojik bir sıkıntım yoktur” dedi. İstismara maruz bırakılan çocuğun annesi ve babası sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Müştekilerin avukatı Eren Keskin, “Çocuğun kesin raporunun alınması demek çocuğun aynı travmalara maruz kalması anlamına geleceğinden yeniden rapor alınmasını talep etmiyoruz. Mevcut raporlar yeterlidir. Sanığın tutukluluk hâlinin devamına karar verilsin” dedi. Mahkeme, sanık Mohammad Vasıf’ı “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 20 yıl, “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 9 yıl hapse mahkûm etti. Tutukluluk hâlinin devamına karar verilen sanığa, iyi hal indirimi uygulanmadı.

Davanın ardından açıklama yapan Avukat Eren Keskin, “Bugün ilk kez çok doğru bir karar verdi mahkeme. Toplam 29 yıl ceza verildi sanık hakkında. İndirim uygulanmadı. Ceza en üst sınırdan verildi. Umarım bu karar diğer mahkemelere de örnek olur” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.