Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İSO Türkiye İmalat PMI’ı 48: “İmalat sanayiinde üretim ağustosta hız kaybetti”

İstanbul Sanayi Odası (İSO), ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayii performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen “Türkiye İmalat PMI’ının (Satın Alma Yöneticileri Endeksi)” Ağustos 2019 verisinin 48 seviyesinde olduğunu açıkladı. Temmuz 2019’da 47,9 olan bu veri, eşik değer olan 50’nin üzerinde ölçüldüğünde imalat sektöründe iyileşmeye, altında ölçüldüğünde ise kötüleşmeye işaret ediyor. Ağustosun verisi olan 48 de imalat sanayiinin faaliyet koşullarında halen yavaşlamanın sürdüğünü gösteriyor.

Veriye ilişkin İSO değerlendirmesinde yeni siparişlerdeki ivme kaybının son 17 ayın en ılımlı düzeyinde kaydedildiği, bununla birlikte, hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda devam eden zorlu piyasa koşullarının, hem toplam yeni siparişlerde hem de yeni ihracat siparişlerinde ılımlı yavaşlamaya yol açtığı belirtiliyor.

Benzer şekilde üretimin de ağustos ayında hız kaybettiği kaydedilen değerlendirmede, önümüzdeki aylarda üretimin artma potansiyeline bağlı olarak bazı firmaların ağustos ayında istihdamı artırdığının gözlendiği ama genel olarak personel seviyesinin, 12 aylık yavaşlamanın ardından yataya yakın bir seyir izlediği yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.