Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sonbahar orman yangınlarıyla geldi: İlk üç günde 10 yangın

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) verilerine göre ağustos ayında toplam 300 yangın meydana geldi. Eylül ayının ilk üç gününde ise 10 orman yangını çıktı. Yine OGM sitesindeki verilere göre üç orman yangını, tüm müdahalelere rağmen hâlâ sürüyor.

Antalya’nın Kaş ve Balıkesir’in Erdek ilçelerinde çıkan yangınlar ilçede yaşayanları korkuttu. Kaş’taki yangında, son belirlemelere göre 60 hektarlık alan tahrip oldu. Daha sonra yapılan açıklamada yangının kontrol altına alındığı belirtildi. OGM‘nin internet sitesinden, yangınlar anlık olarak duyuruluyor. Buna göre Kaş’ta, Yuvacık Köyü civarında iki noktada yangın devam ediyor. Antalya’da ağustos ayından bugüne toplam 26 orman yangını meydana geldi. 

Balıkesir’de ise Erdek ve Havran ilçelerinde akşam çıkan yangınlar hem karadan hem havadan yapılan müdahaleler sonucu saat 21.00’de kontrol altına alındı.

Medyascope, Temmuz 2019’daki orman yangınlarının bilançosunu çıkarmıştı: 

İzmir’e kitap fuarı geliri ile yangın uçağı alınacak

İzmir’de orman yangınları bu yıl ciddi oranda arttı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ciğerlerimiz yandı. 5 bin hektar, yani yaklaşık Karşıyaka ilçesi büyüklüğündeki alan yandı. Çaresiz kalıyorsunuz. Bu kader değil” dedi. Soyerİzmir Kitap Fuarı’ndan elde ettikleri gelirle yangın söndürme uçağı alacaklarını açıkladı.

Kuzey Ormanları Savunması ise orman tahrip cezalarının artırılması ve ormanlarda yangın alarmı verilmesi gerektiğine dair sosyal medyadan paylaşımlarda bulundu. 

Kaynak: https://www.ogm.gov.tr/Sayfalar/OrmanYanginlari.aspx

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler