Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin en kapsamlı sanat fuarı Contemporary İstanbul, 12 Eylül’de başlıyor: Odağında “Türkiye’de koleksiyonculuk tarihi” ve “Akdenizlilik” var

Türkiye’nin en kapsamlı çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul (CI), bu yıl 14. kez kapılarını açıyor. 12-15 Eylül günleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi‘nde düzenlenecek fuarda bu yıl 22 ülkeden 74 galeri, 510 sanatçı ve 1400’den fazla çağdaş sanat eseri yer alıyor.

Türkiye’nin yakın dönem koleksiyonculuk tarihi sergileniyor

Contemporary İstanbul’un bu yılki özel projelerinin başında Hasan Bülent Kahraman’ın küratörlüğünde hazırlanan “Recent Acquisitions/Son Edinimler” sergisi geliyor. Türkiye’nin daha önceki dönemlere kıyasla koleksiyonculuğun altın dönemi olarak görülen son 20 yılını araştıran sergide, 41 koleksiyonerin son iki yılda topladıkları 90 eser yer alacak. Sergi, Türkiye’deki koleksiyonerlerin eğilimleri, yönelimleri, tercihleri ve arayışlarına dair ipuçları vermeyi amaçlıyor.

“Akdenizlilik” kavramına kapsamlı bakış

Fuarda bu yıl CIF Dialogues’da “Akdenizlilik” kavramı üzerine 12 Eylül’de gün boyu sürecek paneller gerçekleştirilecek. Art‐O‐Rama ile Contemporary İstanbul’un “CIF Dialogues” kapsamında ilk defa yaptığı işbirliğiyle “Akdeniz Ufukları” temasına sahip bu konuşma serisinin moderatörü ise Delfina Vakfı Yardımcı Direktörü Salma Tuqan olacak. Konuşmaların çıkış noktası Akdeniz havzasının konumu ve kültürel birikimiyle etrafındaki birçok toplumun geçmişini, şimdisini ve geleceğini inşa etmesine dayanıyor.

Delfina Vakfı Yardımcı Direktörü Salma Tuqan 

Bu kapsamda Sveva D’Antonio’nun moderatörlüğünü üstlendiği, Andrea Bagnato ve Jumano Manna’nın konuşmacı olduğu “Tarımsal Düğümlenmeler”, Ismail Einashe’nin moderatör olduğu Invernomuto ve Ayeesha Hameed’in konuşma yapacağı “Siyah Akdeniz” panelleri de düzenlenecek.

Tara Londi’nin ana konuşmacı olduğu “Gaia Binlerce İsme Sahip”, Farshad Mehdizadeh’in ana konuşmacı olduğu “İçeriğin Yapısı” ve Reşat Moral’in moderatörlüğünde Lawrence M. Kaye’in konuşmacı olduğu “Sanat Hukuku” panelleri de CIF Dialogues kapsamında Contemporary Istanbul’un etkinlikleri arasında yer alıyor.

Fuara 23 yeni galeri katılıyor

Bu sene Contemporary Istanbul’da ilk kez Viyanalı galerilerin bir araya getirildiği “Art From Vienna” seçkisi yer alacak. Fuara ilk kez katılacak yerli ve yabancı galerilerin isimleri ise şöyle: 

“Barro, Arjantin, Berman Contemporary, Günet Afrika, Creve Coeur, Fransa, Double V, Fransa, E.A. Shared Space, Gürcistan, Ferda Art Platform, Türkiye; Foco Gallery, Portekiz, Gallerie Krizinger, Avusturya, Gallerie Kandlhofer, Avusturya, Tore Suessbier, Almanya, Galeri Diani, Türkiye, Georg Kargl Fine Arts, Avusturya, Gowan Contemporary, İsviçre, High Art, Fransa, JD Malat Gallery, İngiltere, LC Queisser, Gürcistan, Lovaas Projects, Almanya, Mobius Galery, Romanya; Pigment Gallery, İspanya, South Way Studio, Fransa, THK Gallery, Güney Afrika, Zawyeh Gallery. Filistin.”

Genel ziyaret için bilet fiyatları 40 ile 120 TL arasında değişiyor

11 Eylül’de ön gösterimi yapılacak Contemporary İstanbul, 12-15 Eylül günleri arasında genel ziyarete açık olacak. 12 Eylül Perşembe ve 13 Eylül Cuma günleri için bilet fiyatı 100 TL iken, öğrencilere 40 TL olacak. 14 Eylül Cumartesi ve 15 Eylül Pazar günleri ise 120 TL olan bilet fiyatı, öğrencilere 80 TL’den satılacak. Bilet satışları sadece fuar alanında gerçekleştirilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.