Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki Satır (11): “Kurumsal” AKP’ye karşı “paralel” AKP mi?

Gazeteciler Bahadır Özgür ve Hakkı Özdal’ın hazırlayıp sunduğu “İki Satır” programının 11. bölümünde, son günlerde AKP içindeki çeşitli tartışmalarla yeniden gündeme ‘Pelikan’ grubu ele alındı. Pelikancılar olarak adlandırılan grubun basit bir parti içi hizip gibi görülemeyeceğini vurgulayan Özdal ve Özgür, bu grubun faaliyetlerinin bir ekonomi-politik doğrultusunda gerçekleştiğini, Türkiye’nin ekonomisinden iç ve dış siyasetine dek pek çok konuda dizayn edilmesini amaçladığını söyledi.

Birkaç gündür süren tartışmada adı sıkça geçen işadamı Fettah Tamince’nin geçirdiği FETÖ soruşturmasına değinen Bahadır Özgür, Tamince’nin avukatlarının aynı zamanda Erdoğan’ın da avukatları olmasına ve işadamı hakkındaki soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasına dikkat çekti. Özgür, bu grubun, sadece belediye olanaklarını kullanan bir grup değil, daha büyük ölçekte bir ekonomik imtiyazın kullanılmasına hükmeden bir yapılanma olabileceğini vurguladı.

Hakkı Özdal ise Pelikancılar olarak adlandırılan grubun mevcut yönetimin çekirdeğinde yer alan isimlere hücum ettiğine dikkat çekerek, bu grubun, özellikle FETÖ soruşturmaları kapsamında el konulan varlıkların dağıtılması sırasında kullandığı inisiyatifin bugünkü tartışmaların nedeni olabileceğini; bu konuda bütünlüklü bir tablo gören Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün bu yüzden hedef haline getirilmiş olabileceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.