Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IKEA’dan Çin’de 1.4 milyar dolarlık yatırım hamlesi

İsveçli hazır mobilya devi IKEA, Çin pazarında payını büyütebilmek için bir yılda 1.4 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. IKEA bu hamlesi ile ülkedeki çalışan sayısını 3000’den 17.000’e yükseltecek.

Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki eski mağazalarını yenilerken, çok sayıda yeni mağaza açmayı da planlayan IKEA, Çinli müşterilerin daha fazla alışveriş yapacağına güveniyor.

Çin pazarına 20 yıl önce giren IKEA’nın ülkede 27 mağazası var ve son yıllarda özellike e-ticaret ve tek şubeli geleneksel mağazalarla rekabeti yüzünden satışları oldukça düşük seyrediyor.

IKEA yeni mağazalarını büyük şehirler yerine daha az nüfuslu şehirlerde açmayı planlıyor. Geçen ay Henan eyaletinin başkenti Zengzhou’da açılan yeni IKEA önünde binlerce müşteri uzun kuyruklar oluşturmuştu. İsveçli hazır mobilya şirketi, Henan dışında Guiyang ve Hunan eyaletlerinde de mağaza açmayı planlıyor.

Financial Times’da yer alan habere göre Çin Halk Cumhuriyeti, IKEA’nın dünyadaki beşinci büyük pazarı durumunda. E-ticaret ve geleneksel mağazalar karşısında gerileyen satışları artırmak isteyen IKEA, İsveç dışındaki ilk ürün geliştirme merkezini Şanghay’da açmıştı. IKEA ayrıca, Çin’de dev mağazalar yerine daha küçük mağazalarda hizmet vermeyi planlıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.