Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın Gidişi (35): Kongre Trump’ı görevden alabilir mi?

ABD Başkanı Donald Trump dün New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarının açılışında yaptığı konuşmada dünyanın geleceğine dair öngörüsünü paylaştı. Ve dedi ki, “Gelecek küreselcilerin değil vatanseverlerindir.” O sırada Vaşington’da ise Trump’ın siyasi geleceğine dair öngörüleri altüst etmesi muhtemel gelişmeler yaşanıyordu. Gelecek yıl kasımda başkanlık seçimi var ve Trump bir dört yıl daha Beyaz Saray’da oturmayı arzuluyor; fakat kürsüden indikten birkaç saat sonra, bırakın yeniden başkan seçilmesini, siyasi rakipleri, Demokratlar, görevden azledilmesiyle sonuçlanabilecek yasal sürecin startını verdi. Işın Eliçin bu yayında, Demokratlar’ın Trump için azil süreci başlatmalarına neden olan Ukrayna skandalının ayrıntılarını, azil sürecinin nasıl işlediğini ve sürecin başkanlık yarışında seçmen davranışını nasıl etkileyebileceğini anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.