Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: “ABD görüşme için yaptırımları kaldırmayı teklif etti”

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin görüşme karşılığında ülkesine uygulanan tüm yaptırımları kaldırmayı önerdiğini söyledi. Ruhani teklifi kabul etmemesine gerekçe olaraksa mevcut “zehirli atmosferi” gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump ise Ruhani’yi sosyal medyadan, Twitter’dan yaptığı paylaşımla yalanladı: “İran görüşebilmek için benden yaptırımları kaldırmamı istedi. Elbette HAYIR dedim!”

Ruhani 74. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturumları için gittiği New York’ta Almanya, İngiltere ve Fransa’nın ısrarı ile Amerikalı yetkililerle bir araya geldiğini anlattı. İran Cumhurbaşkanı görüşmeyi anlatırken “Hangi yaptırımların kalkacağı tartışmalıydı ve (ABD’li yetkililer) açıkça ‘Tüm yaptırımları kaldıracağız’ dediler” diye konuştu. Ruhani müzakerelere hazır olduklarını ama bunu yaptırım ve baskı atmosferinde yapmayacaklarını sözlerine ekledi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.