Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’nin İstanbul’daki kayyum protestosuna polis müdahale etti: 10 kişi gözaltına alındı, HDP Milletvekili Kemal Bülbül hastaneye kaldırıldı

HDP İstanbul il örgütünün Diyarbakır, Van ve Mardin’deki kayyum atamalarına karşı başlattığı Demokrasi Nöbeti‘nin dünkü durağı İstanbul’un Esenyurt ilçesiydi.

HDP ve CHP’li milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen eyleme bazı sendikalar da destek verdi. Eylemin yapıldığı Esenyurt Meydanı güvenlik güçleri tarafından ablukaya alındı, polis meydanı halka kapattı.  

Eylem devam ederken polis, plastik mermi ve gaz bombalarıyla müdahale etti, 10 kişi gözaltına alındı.

HDP’li Saruhan Oluç: “Saldırıyı kınıyoruz

Polis müdahalesinin ardından açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç, “Türkiye’deki demokrasi ve hukuk mücadelesinin asla sona erdirilemeyeceğini bir kez daha vurguluyoruz. Buraya bizi desteklemeye gelen emek ve meslek örgütlerine teşekkür ederiz. Onlarla zaten birlikteyiz. Bu dayanışmayı daha da büyüteceğiz” dedi. 

HDP’den sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada da müdahale kınandı:

“Bu saldırı karşısında sloganlarla polise tepki gösteren kitleye polis aynı yöntemlerle saldırdı. Kayyumlar eliyle halkımıza dayatılan irade gasplarına karşı sessiz kalmayacağımızın bilinmesini isteriz.”

Olaylarda yaralananlardan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül hastaneye kaldırıldı. Bülbül’ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Medyascope’a konuşan HDP İstanbul İl Başkanı Cengiz Çiçek, “Demokrasiye darbe vuranlara, halkın haber alma hakkını gasp edenlere karşı mücadelemiz sürecek” dedi. Çiçek, kayyum protestolarına İstanbul’da devam edeceklerini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler