Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şule Çet davası: İfadeler ne anlatıyor, deliller ne diyor?

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018’te Ankara’da Yelken Plaza’nın 20. katında bulunan bir ofiste şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Çet’in cansız bedenine ofis penceresinin 70 metre altındaki teras katında ulaşıldı. Olay anında ofiste bulunan Çağatay Aksu ve arkadaşı Berk Akand, olaydan yaklaşık bir buçuk ay sonra, 14 Temmuz 2018’de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Haklarında “kasten adam öldürme”, “nitelikli cinsel saldırı” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39’ar yıla kadar hapis cezası istenen Aksu ve Akand, 16 Ekim’de dördüncü kez hâkim karşısına çıkacak. Medyascope’tan Batu Bozkürk, kamuoyunun yakından takip ettiği dosyanın bugüne kadarki seyrini ve hangi delillere ulaşıldığını inceledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.