Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Topuz ve Orhan Birgit son yolculuklarına uğurlandı

Eski bakanlar Ali Topuz ve Orhan Birgit, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlandı.

Eski İmar ve İskan Bakanı Ali Topuz ve eski Turizm ve Tanıtma Bakanı Orhan Birgit‘in Üsküdar’daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii’nde kılınan cenaze namazlarına Kılıçdaroğlu ile birlikte TBMM Başkanvekili Levent Gök, eski CHP genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen, eski başbakan yardımcılarından Murat Karayalçın, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin geçen cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı Muharrem İnce, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen ve çok sayıda milletvekili katıldı.

“Tepeden inme siyasetçi olmadılar”

Topuz ve Birgit için, cenaze merasiminden önce Kadıköy’deki Süreyya Operası’nda bir tören düzenlendi. Törende konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve arkadaşlarıyla birlikte büyüttüğü Cumhuriyet’in temel değerleriyle barışık bir kuşağın mensupları olarak büyüdüler. Orhan Birgit hukukçu bir gazeteci, Ali Topuz ise bir mimar olarak mesleklerinin seçkin birer üyesiyken, Türkiye’ye hizmetin yolu olarak siyasete atılmayı seçtiler. Tek bir amaçları vardı, pek çok siyaset arkadaşları gibi; ‘memleketin halini düzeltmek’. Onlar tepeden inme birer siyasetçi olmadılar. Siyasi yolculukları, ilçe örgütü üyeliğinden başlayıp il yöneticiliğine kadar uzanan zorlu bir yolculuktu. Her ikisi de CHP’nin en alt seviyesindeki örgütlerinden adım adım en üste doğru yürüdüler” dedi.

“Güzel hizmetler yaparak gidiyorlar”

Ekrem İmamoğlu da gazetecilerin sorusu üzerine “İki bakanımızı uğurluyoruz. İki yol arkadaşı dünyadan beraber göçtüler. Türkiyemize, milletimize, devletimize güzel hizmetler yaparak gidiyorlar. CHP’ye çok güzel hizmetler yaparak dünyadan göçtüler. Keşke herkes öyle iz bırakabilse. Mekanları cennet olsun. Son ana kadar sayın Bakanımız, sayın Başkanımız Orhan Bey’le irtibatımız devam etti. Aklına ne geliyorsa bize aktarmaya çalıştı. Yazdı, çizdi, yolladı. Muazzam bir şey o yaşta bu ilgi, alaka. Bunu bana yaşattığı için de ben onur duydum. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun her iki bakanımızın da. Çok kıymetli insanlardı” diye konuştu.

Cenaze namazının ardından Topuz Çamlıca Mezarlığı’na, Birgit de Sakızağacı Şehitliği’ne defnedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.