Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber – Şule Çet davasında dudak okuma raporu tamamlandı: Berk Akand’ın “Bana mı söylüyorsun” ve “Yeter” dediği tespit edildi

Şule Çet, 29 Mayıs 2018’de Ankara’da Yelken Plaza’nın 20. katında yer alan bir ofisten şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetti. Çet’in ölümüne ilişkin tutuklu yargılanan Çağatay Aksu ve Berk Akand, olaydan 7 dakika sonra ofisten çıkıp asansör beklerken yaklaşık 45 saniyelik bir konuşma yapmışlardı. O konuşmaya ilişkin rapor mahkemeye sunuldu.

Berk Akand, “Bana mı söylüyorsun” ve “Yeter” dedi

Odyoloji, Konuşma ve Ses Bozuklukları Uzmanı Prof. Dr. Erol Belgin’in Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu raporda, Berk Akand’ın tedirgin ve gergin olduğu yazıldı. Akand’ın bu duygu hâliyle birlikte, Çağatay Aksu’ya “Bana mı diyorsun/söylüyorsun?” ve “Yeter” cümlelerini kullandığı tespit edildi.

Raporda Çağatay Aksu’nun ise telefonla ilgilendiği, Akand’ı bir konuda onaylamadığı ve bunu kafasını iki yana sallayarak belirttiği ve Akand’a katlanan el parmağını iki kez gösterdiği yazıldı.

Daha fazla tespit yapılamadı

Raporun devamında, Berk Akand’ın ağız açıklığının dar olması, alkollü olduğu için dudak hareketlerinin çok net olmaması, sakal ve bıyıklarının dudaklarını kapatması ve kamera çekim açısı sebebiyle daha fazla tespit yapılamadığı belirtildi.

O anları sanıklar şöyle anlatmıştı

Davanın 16 Ekim’de yapılan dördüncü duruşmasında asansör görüntüleri sanıklara sorulmuştu. Buna göre Akand, Aksu’ya “Ne yaptın, ne oldu” diye sormuş, “Tutamadım” yanıtı almış, “Nasıl tutamazsın, niye gücün yetmedi” diye tekrar sormuş, “Berk parmağım koptu nasıl tutayım” cevabını almıştı. 

Davada bir sonraki duruşma 20 Kasım’da yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.