Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evine polis baskını düzenlenen Eren Keskin: “Serbest kaldığıma sevinemiyorum bile”

Avukat Eren Keskin’in evine dün akşam saatlerinde polis baskını düzenlendi. O sırada evde bulunmayan Keskin, savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Avukat Eren Keskin’in evine dün akşam saatlerinde terörle mücadele ekipleri tarafından baskın düzenlendi. O sırada evde olmayan Keskin’in annesi ve annesine yardımcı olan bir çalışan evdeydi. Polislerle telefonda konuşan Keskin, evde bir şey yapılmamasını, ifadeye gideceğini belirttiğini söyledi.

İfade vermek için savcılığa gitti

Terörle Mücadele Şubesi’nde ifade vermek istemeyen Eren Keskin, ifadesinin savcılıkta alınmasını istedi. Bunun üzerine avukat arkadaşı Zeynep Ceren Boztoprak savcıyla görüşüp Keskin’in savcılığa ifade vermesini sağladı. Keskin, savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Keskin: “İnsan hakları savunucuları hiçbir yerden talimat almazlar”

Eren Keskin, yargı reformundan ve ifade özgürlüğünden bahsedilirken attığı tweetler yüzünden bu durumun yaşanmasının ironik olduğunu söyledi: “Attığım tweetlerle örgüt propagandası yaptığım iddiası var. Komik bir şekilde bazı açıklamaları Kandil’den aldığım talimatla yaptığım iddiası var. Ben yıllardır insan hakları savunucusuyum. İnsan hakları savunucuları hiçbir yerden talimat almazlar.”

Hakkında 17 yıl 2 ay hapis cezası bulunan Keskin, eleştiri hakkını kullandığını, bunun örgüt propagandası sayıldığı vurguladı. Keskin ayrıca, dün yaşanan tutuklamalar yüzünden serbest kalmasına sevinemediğini dile getirdi: “Dün daha Selçuk Mızraklı ve iki kadın belediye başkanı arkadaşımız tutuklandı. Yani insan serbest kaldığına sevinemiyor bile. O kadar çok değerli insanımız tutuklanıyor ki bugün serbest bırakıldım diye sevinemiyorum bile.”

Söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.