Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki Satır (14): Artık muhalefetin de sandık sorunu var

Gazeteciler Hakkı Özdal ve Bahadır Özgür’ün hazırlayıp sunduğu İki Satır programının bugün yayınlanan 14. bölümünde, Barış Pınarı Harekâtı’nın sona ermesinin ardından, muhalefetin durumu ele alındı.

Bahadır Özgür, Erdoğan’ın bu harekâtı, yerel seçim sürecinde sandıkta yaşadığı kayıpları telafi etmenin bir yolu olarak da gördüğünü ve muhalefetin aldığı tutum sayesinde bunu kısmen başardığını, muhalif bloktaki özellikle Kürt seçmenlerde bir kırılma yarattığını söyledi.

Hakkı Özdal ise, muhalefetin bir devlet refleksiyle “beka sorunu” arkasında hizalandığını ve böylelikle Erdoğan’ın toplumun geniş kesimlerine, ülkenin geleceği için yeni şeyler söyleme konusundaki dezavantajlı pozisyonuna, muhalefeti de çekmeyi başardığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.