Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş: “İşveren ‘Grevi yasakla’ dese, bakanlık yasaklar”

Kristal-İş üyesi işçiler Düzce’de 98, Samsun’da 16 gündür grevde. Medyascope’tan Ufuk Çeri’nin yayınına konuk olan Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, grevlerde gelinen aşamayı anlattı. Çetintaş, “Bakanlık, işverenin her istediğini yerine getiriyor” diye konuştu.

Sendika olarak 2016’da örgütlenmelerini tamamlayarak Çalışma Bakanlığı‘na başvurduklarını söyleyen Çetintaş, “2016’da bakanlığın yetki vermesine rağmen işverenin mahkemeye itirazları süreci uzatıyor. Üç yılda en az 40 işçi işten çıkarıldı” dedi. Bakanlığın çağırdığı görüşmelere işverenin katılmadığını belirten Çetintaş, işverenin hiçbir yaptırımla karşılaşmadığını söyledi:

“İşveren istese bakanlık hemen yanıt veriyor. İşveren ‘Grevi yasakla’ dese, bakanlık yasaklar.”

Cam işlerinin ağır ve tehlikeli olduğunu söyleyen Çetintaş, “İşverenler hiçbir güvenlik almadan işçileri çalıştırıyor. Sendika girdiği yerde işçi güvenliği için mücadele ediyor. Bu sebeple işverenler sendika istemiyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.